Hot Posts

6/recent/ticker-posts

BM Genel Sekreteri İnsani Krizi Durdurmak İçin Orta Doğu'da Ateşkes Çağrısı Yaptı!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Orta Doğu'da devam eden çatışmaların insanlar üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla "acil insani ateşkes" çağrısında bulundu. Genel Sekreter Antonio Guterres, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, bölgedeki korkunç acının sona erdirilmesi gerektiğini vurgulayarak, tüm dünyanın bu insani krize dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

Orta Doğu'da İsrail-Filistin çatışmaları tüm dünyanın dikkatini çekmiş durumda. Hamas'ın İzzeddin el-Kassam Tugayları, Aksa Tufanı adıyla geniş kapsamlı bir saldırı başlatarak Gazze'den İsrail'e binlerce roket fırlattı. Bu saldırılar sonucunda İsrail içinde birçok yerleşim yeri etkilendi, ve İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne hava saldırıları düzenledi.

İnsan hakları kuruluşları ve Birleşmiş Milletler, her iki tarafın da ateşkes ilan etmesini, insani yardımın ulaşmasını sağlamak için bir adım atmasını ve şiddeti sona erdirmesi gerektiğini savunuyor. Gazze'de, İsrail'in Al Ahli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği saldırı sonucunda yüzlerce kişi hayatını kaybetti.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, tüm dünya liderlerine çağrıda bulunarak, Orta Doğu'da yaşanan insani krizin sona erdirilmesi için çaba göstermeye çağırdı.