Hot Posts

6/recent/ticker-posts

CHP'de Büyük Şehirler İçin Adaylar Belli Oldu! İşte Kemal Kılıçdaroğlu'nun Liderlik Hamlesi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Sanayici ve İş İnsanları Derneği (İZSİAD) ile gerçekleştirdiği toplantıda büyük şehir belediye başkan adaylarını açıkladı. Kılıçdaroğlu'nun liderlik hamlesi, İzmir ve Balıkesir için sürpriz isimlerin ön plana çıkmasına neden oldu. İşte CHP'nin büyük şehirler için adayları...

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin büyük şehirler için adaylarını belirledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Tunç Soyer, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ise Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın'ı aday gösterme kararı aldı.

Bu sürpriz kararlar, özellikle Ahmet Akın'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklanmasına yönelik çıkan söylentileri de sona erdirdi. Kılıçdaroğlu, "Ahmet Akın bizim Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayımızdır. Geçen seçimde de öyleydi ancak İYİ Parti ile ittifak kapsamında İYİ Parti'ye bıraktık ama olmadı. Şimdi de Balıkesir adayımız Ahmet Akın'dır" açıklamasını yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Tunç Soyer'in aday gösterilmesi ise partililer arasında büyük bir beklenti yarattı. Kılıçdaroğlu'nun liderlik hamlesi, İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, Ankara'da Mansur Yavaş ve Aydın'da Özlem Çerçioğlu'nu da aday olarak belirlemesiyle birlikte CHP'nin büyük şehirlerdeki iddialı yarışını gösterdi.