Hot Posts

6/recent/ticker-posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan, imar affı için "affı maffı olmaz" dedi

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı bir canlı yayın programında, özellikle deprem sonrası yoğun eleştirilerin olduğu 'imar affı' ile ilgili açıklamalar yaptı. Erdoğan, miting ve meydanlarda 'sorun çözücü' olarak nitelendirdiği imar affını yeni dönemde 'affedilemez suçlar' arasına alacağını belirterek "Bu işin affı maffı olmaz" dedi.

Ancak Erdoğan'ın bu açıklamaları, daha önce yaptığı bazı açıklamalarla çelişiyor. Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Erdoğan daha önce Kahramanmaraş ve Hatay'da yaptığı konuşmalarda imar affını övüyor ve "sorun çözücü" olarak nitelendiriyordu. Örneğin, Kahramanmaraş'ta yaptığı bir konuşmada "İmar Barışı ile 144 bin 556 Maraşlı vatandaşımızın sorununu çözdük" ifadelerini kullanmıştı. Benzer şekilde, Hatay'da yaptığı mitingde de "İmar barışıyla, toplam 205 bin Hataylı vatandaşımızın sorununu çözdük" demişti.

İmar affı, her türlü denetimden uzak şekilde yapılmış, ruhsata ve imara aykırı yapıların Yapı Kayıt Belgesi alarak kayıt altına alınması anlamına geliyor. Depreme dayanıklılığı ölçülmeyen çok sayıda kaçak yapı da bu şekilde kayıt altına alınıyor. Ancak imar affı, yapıların güvenliğine yönelik riskler de taşıyor ve eleştirilere neden oluyor.