Hot Posts

6/recent/ticker-posts

İmren Nilay Tüfekçi Kimdir?

6 Mart 1986 tarihinde İzmir’de doğan İmren Nilay Tüfekci, eğitim hayatına Atatürk İlköğretim Okulu’nda başladı ve 1999 yılında buradan mezun oldu. Ardından Bornova Anadolu Lisesi İngilizce bölümünden 2004 yılında mezun oldu. Üniversite eğitimini Bayboğan Vakfı Çağ Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünde tamamladı ve buradan 0 ÖSYM bursu ile mezun oldu. Lisans eğitimi sırasında bir senesini Polonya Lazarski University’de Erasmus değişim programı ile geçirdi ve fakülte 2.si olarak 2010 yılında mezun oldu.

İş hayatına atılmadan önce Mersin Valiliği kapsamında dış ticaret eğitim ve stajlarını tamamlayan İmren Nilay Tüfekci, 2011 yılında Tekfen Grubuna ait Eurobank Tekfen Bankası (şimdi Burgan Bank olarak faaliyetini sürdürmektedir) Management Traine (Yönetici Yardımcısı) sınavını kazanarak bankacılık hayatına adım attı. 5,5 yıl süren bankacılık kariyerinde Antalya Ticari Şube ve İstanbul Genel Müdürlük Kurumsal Pazarlama gibi önemli görevlerde bulundu.

2015 yılında bankacılığı bırakarak ticarete yöneldi ve önce Türk Telekom bünyesinde bayilikler açtı. Daha sonra telekomünikasyon sektöründen çıkarak gayrimenkul yatırımı ve demir ticaretine yöneldi. İmadal Tur. İnş. LTD. ŞTİ. şirketini kurarak iş hayatına devam etmektedir.

İnşaat projeleri için Antalya, Kıbrıs ve memleketi olan İzmir gibi yerlerde gayrimenkul yatırımları yapan İmren Nilay Tüfekci, 2018 yılında hizmet sektörüne yatırım yapmaya başladı. Eskişehir ve Aydın’da restoran ve turizm tesisleri için çalışmalara başladı. 2019 yılı itibariyle Eskişehir’de 5 restoran işletmesi ve Aydın Didim’de 1 turizm işletmesini hayata geçirdi.

Ayrıca kendi şirketi bünyesinde Imadal Software birimini kurarak gençlerin ve girişimcilerin teknoloji ve sanal dünya ile ilgili projelerine melek yatırımcılık yapmaya başladı.

Lise yıllarından beri siyasete ilgisi olan Tüfekci, 2017 yılında Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde “Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler” bölümünde yüksek lisans eğitimine başladı. 2017-2018 yıllarında Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü, Amerikan Araştırmaları Merkezi ve Hükümet Liderlik Okulu Başkanı Doç. Dr. İsmail Burak KÜNTAY liderliğinde sırasıyla önce Berlin’e Europe Politics & Europe Economics (Avrupa Politikaları ve Avrupa Ekonomisi) sonrasında Washington D.C’ye Global Politics & Global Economics (Küresel Siyaset ve Küresel Ekonomi) eğitimi almaya gitmiştir. Uzmanlık tezini ‘’A.B.D SEÇİM SİSTEMİNDE PAC’lerin (Political Action Committees, Siyasi Hareket Komiteleri) ÇALIŞMA ŞEKLİ ve TÜRKİYE’NİN YENİ YÖNETİM SİSTEMİNE UYARLANABİLİRLİĞİ’’ üzerine ülkemizin alanında ilk ve tek araştırmasını yapmakta ve tezini yazmaktadır.

İş dünyasından ve sosyal yardım alanından birçok sivil toplum örgütüne dışarıdan maddi manevi destek sağlamış olan İmren Nilay Tüfekci, 2019 yılı itibariyle TABA-AmCham (Türk Amerikan İş Adamları Derneği-Amerikan Ticaret Odası) yönetim kurulu üyeliğine seçilmiştir.