Hot Posts

6/recent/ticker-posts

Erdoğan ve Bozdağ arasında kriz iddiası: "Ben öyle uygun gördüm..."


İddialara göre, Türkiye Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında bir kriz yaşandığı öne sürüldü. TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen "Torba Kanun" ile Yargıtay ve Danıştay üyelerinin maaşlarına 15 bin TL'ye kadar zam yapılması, yargıda hâkim ve savcıların tepkisini çekti. Yargıtay ve Danıştay üyeleriyle aynı statüde olan birinci sınıfa ayrılmış hâkim ve savcılar düzenleme dışında tutuldu. Ancak, bu düzenleme yargıda rahatsızlık yarattı ve Yargıda Birlik Derneği'nde binin üzerinde hâkim ve savcının istifa ettiği ortaya çıktı.

Halk TV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve yardımcıları, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelerek bu düzenlemeye karşı olduklarını söylediler. Bakan Bozdağ, Yargıtay ve Danıştay'a yapılan zammın alt kademeye yapılmaması durumunda tepki çekeceğini, bu düzenlemenin maaş rejim sistemi bozulacağını belirtti. Ayrıca, "en kötü bakan olarak anılmak istemediğini" ifade etti.

Ancak iddialara göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz bu düzenlemeyi Yargıtay ve Danıştay'ı Anayasa Mahkemesi düzeyine çıkarmak için yaptık. Şimdi sırası değil. Ayrıca Meclis kapanıyor. Teknik çalışma lazım" diyerek karşılık verdi. Konuşmanın sonunda Erdoğan'ın, Bozdağ'a "Bekir seni Urfa'dan aday gösterdim" dediği ve Bozdağ'ın kendi memleketinden seçime girmek istediğini belirttiği ancak Erdoğan'ın "Ben öyle uygun gördüm Bekir" diyerek konuşmasını bitirdiği öne sürüldü.