Hot Posts

6/recent/ticker-posts

Akşener'den İlk Açıklama!

Akşener'den ilk açıklama geldi. Aksener, açıklamasında seçim sonuçlarının manipüle edilerek açıklanabileceği ihtimaline dikkat çekti ve "Yine ve yeniden algı çalışmalarından beslenen bir seçim gecesindeyiz... Ama yemezler, çünkü biz bu filmi daha önce çok izledik. Milletimizin verdiği her bir oyun sonuna kadar peşindeyiz! Sabaha kadar buradayız! Merak etmeyin; güneş yerinde her şey yolunda! Kazanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Seçim sonuçlarına ilişkin tartışmaların başlaması ise, oy sayım işlemlerinin hemen ardından Anadolu Ajansı'nın açıkladığı sonuçlarla başladı. Bazı seçim bölgelerinde sandıkların henüz açılmamasına rağmen, Anadolu Ajansı'nın yüksek oranda bir katılım oranıyla sandıkların açıldığını ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 52 oranında oy aldığını açıklaması tepkilere neden oldu

Bu durum, muhalefet partilerinin temsilcileri ve sivil toplum örgütleri tarafından "manipülasyon" olarak nitelendirildi ve seçim sonuçlarının açıklanması konusunda itirazlar yapıldı.

Seçim sonuçlarına ilişkin tartışmaların ardından, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından yapılan açıklamada, oy sayım işlemlerinin tamamlanmasının ardından resmi sonuçların açıklanacağı belirtildi ve itirazların bu aşamada yapılması gerektiği ifade edildi.