Hot Posts

6/recent/ticker-posts

Bu Akşam İnternet Kesilirse Ne Yapmalıyız?

Bugün gerçekleştirilecek seçimlerde internet kullanıcıları, olası bir internet kesintisi veya bant daraltma uygulamasından endişe ediyorlar. Bu konuda görüşlerini dile getiren İstanbul Barosu Bilişim Hukuku Komisyonu Başkanı Fehmi Ünsal Özmestik, bant daraltma uygulamasının anayasaya aykırı olduğunu belirtti. 

Özmestik, sosyal medya platformları aracılığıyla yapılan iletişimin ifade özgürlüğü kapsamında olduğunu ve haberleşme özgürlüğü gibi hakların kısıtlanmasının istisnai durumlar dışında yapılmaması gerektiğini vurguladı. Bant daraltma uygulaması yapılırsa anayasa ve kanun ihlali olacağına dikkat çeken Özmestik, hükümetin bu eylemi yapanları yargılayabileceğini belirtti. 

Özmestik, kısıtlama durumunda VPN kullanmanın suç olmadığını ancak her VPN'in güvenli olmadığına dikkat çekerek, doğru ve güvenilir VPN seçmenin önemli olduğunu ifade etti. Seçim Kanunu'na dikkat edilmesi gerektiğini ve verilen oyların gizliliğinin esas olduğunu hatırlattı. 

Seçim akşamı sonuçlarını internetten takip etmek isteyen yurttaşlar, olası bir bant daraltma uygulaması durumunda doğru VPN seçimi yaparak internete erişim sağlayabilirler.