Hot Posts

6/recent/ticker-posts

İmamoğlu Ve Yavaş'tan Açıklama!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bugün düzenledikleri basın toplantısında, Anadolu Ajansı'nın (AA) seçim sonuçları verilerinin manipüle edildiğini ve güvenilirliğinin olmadığını iddia ettiler.

İmamoğlu, AA'nın itibarının "sıfırın altında" olduğunu belirtti ve vatandaşları bu verilere itibar etmemeleri konusunda uyardı. AA yetkililerinin İstanbul seçim sonuçlarını açıklamadan önce veri akışını keserek gerçek sayıları gizlediklerini iddia eden İmamoğlu, AA'nın daha önceki seçimlerde de manipüle ettiğini savundu.

Yavaş da İmamoğlu'nun açıklamalarına benzer şekilde, AA'nın verilerinin güvenilir olmadığını ve kendilerinin elindeki verilere göre Cumhurbaşkanı adayları Kemal Kılıçdaroğlu'nun önde olduğunu ifade etti.

İki belediye başkanı, AA'nın sadece kendilerine uygun sandıkların verilerini kullanarak milleti yanılttığını iddia etti. İmamoğlu, "Kesinlikle Sayın Erdoğan çok aşağılarda bir orana sahiptir. Kendi verilerimiz var. Net olarak öndeyiz" dedi.