Hot Posts

6/recent/ticker-posts

Seçimden İlk Usulsüzlük Haberi Geldi; Polis Ve Bekçi...

İstanbul'da, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda ilk usulsüzlük girişimi haberi Sol isimli haber kaynağı tarafından duyuruldu. Türkiye Komünist Partisi (TKP) müşahitlerinin verdiği bilgilere göre, İhsan Sungu İlkokulu'nda belgesi olmayan bir polis ve bir bekçi, oy kullanmaya çalışırken müşahitler ve sandık görevlileri tarafından engellendi. Sandık başkanının belgesi olmayan polis ve bekçiye oy kullanabileceklerine dair bir açıklama yapmasının ardından yapılan itiraz sonucunda durum Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) iletilmiş. YSK'den henüz bir karar çıkmadan, belgesi olmayanların oy kullanmasına izin verilmeyeceği bilgisi paylaşılmıştır.

Benzer bir olay İstanbul Sarıyer ilçesinde bulunan Karacapaşa İlkokulu'nda da yaşanmıştır. Burada da belgesi olmayan polisler, müşahitler tarafından oy kullanmaları engellenmiştir.

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, seçimin ilk turunda bazı polislerin görev kağıtlarını fotokopi ile çoğaltarak birden fazla kez oy kullandıklarını belirtmiştir. Okuyan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu konuyu sürekli gündeme getirdik. YSK'da temsilcisi bulunan partiler bile dinlemediler. Görev kağıdı ile defalarca oy kullanan polislerin seçimlere etkisi, seçmen yazılan yabancılardan daha fazla. Görev kağıdını fotokopi ile çoğaltıp istedikleri kadar oy veriyorlar" ifadelerini kullanmıştır.