Hot Posts

6/recent/ticker-posts

8.2 Milyon Euro Vurgun Yaptı...

Türk asıllı Yasemin Gündoğan'ın Almanya'nın Bremen kentinde çalıştığı şirketten 8.2 milyon Euro'luk bir vurgun yaptığı iddiaları gündeme gelmişti. Yasemin Gündoğan'ın Türkiye'ye kaçtığı ve Bilecik'te yatırım amaçlı arsa baktığı öne sürüldü. Alman sigorta şirketi, bu yeni bilgiler üzerine harekete geçti.

2021 yılı Mayıs ayında gerçekleştiği iddia edilen soygunla ilgili Alman basınında çıkan haberlere göre, Yasemin Gündoğan'ın soygun sırasında kendisine yardım eden arkadaşlarıyla birlikte Ege'de havuzlu bir villada kaldığı belirtilmişti.

Die Welt gazetesinin haberine göre, Yasemin Gündoğan, 41 yaşındaki güvenlik personeli Henning B. adlı Alman vatandaşının yardımlarıyla paraları çöp arabasıyla şirketten çıkardı. Daha sonra Berlin'den kiralanmış ve sahte plaka takılmış bir minibüse paraları yükleyerek Türkiye'ye kaçtı. Yasemin Gündoğan'a yardım eden isimler ise Türk asıllı Büşra Ş. ve Büşra'nın arkadaşı Yiğit T. olarak belirlendi. Büşra Ş., iki hafta sonra Almanya'ya geri döndüğü sırada yakalandı.

Kayıplara karışan Yasemin Gündoğan'ın Türkiye'de olduğu ve Bilecik'te yatırım amaçlı arsa aradığı iddia edildi. Gündoğan ve arkadaşlarının Bilecik taşrasında bulunduğu gözlemlendi. Bu iddialar üzerine Alman sigorta şirketi, Türk yargısına başvurdu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na dilekçe veren avukat Doğan Uysal, olayla ilgili diğer şüpheli Yiğit T. hakkında yakalama kararı olduğuna ve bu kararın henüz infaz edilmediğine dikkat çekti.