Hot Posts

6/recent/ticker-posts

AKP'li Bayrampaşa Belediyesi, İki Camiyi Satışa Çıkarıldı!


AKP'li Bayrampaşa Belediyesi, 90,8 milyon TL'lik vergi borcunu karşılamak amacıyla ilçedeki iki camiyi satma kararı aldı. Bu karar, CHP'li Meclis üyelerinin tepkisine neden oldu ve belediyenin vergi borcunu "hülle" yoluyla ödediği iddialarına yol açtı.

İstanbul'daki AKP'li Sancaktepe Belediyesi'nin de vergi ve SGK borçlarına karşılık okulları satma kararı almasının ardından Bayrampaşa Belediyesi, vergi borcunu ödemek için ilçedeki camileri satma kararı aldı. Bayrampaşa Belediye Meclisi'nin temmuz oturumunda, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nün teklifi görüşüldü. Teklifte, belediye ile belediye şirketi Baypaş'ın toplamda 90 milyon 817 bin TL'lik vergi borcu olduğu belirtildi.

Bu borca karşılık olarak, belediyeye ait olan iki taşınmazın Hazine'ye devredileceği ve vergi borcunun silineceği ifade edildi. Ancak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü kayıtlarına göre, belediyenin devredeceği taşınmazlar üzerinde Ulubatlı Hasan Camii ve Kocatepe Ulu Camii gibi camiler bulunmaktadır. CHP'li ve İyi Partili üyelerin itirazlarına rağmen, AKP'li üyelerin oy çokluğuyla Belediye Meclisi'nde bu satış kararı geçti.

CHP Grup Başkanvekili Ahmet Çapık, karara tepki göstererek bu durumu "çok yanlış bir uygulama" olarak nitelendirdi. Borç ödemenin "hülle" yoluyla gerçekleştirildiğini belirterek, tüm belediyelerin borçlarını cami vererek ödemesinin doğru olmadığını ifade etti. Ayrıca, Çapık belediyenin kötü yönetildiğini vurgulayarak seçimlere kadar belediye binasının da borç karşılığında verilmemesi temennisinde bulundu.