Hot Posts

6/recent/ticker-posts

Bilal Ve Sümeyye'nin 'Çay Saati' TÜİK Enflasyonuna Fark Attı

Erdoğan'ın Çay Saati Zincirinin Zam Haberleri Gündemi Sarsıyor

Bodrum, Marmaris ve Alaçatı gibi tatil bölgelerinde yüksek fiyatlar tartışılırken, Bilal Erdoğan'ın sahibi olduğu Çay Saati'nin İstanbul Havalimanı şubesindeki fiyatlar da tepki çekiyor.

Erdoğan kardeşlerin sahibi olduğu restoran, resmi enflasyonun çok üzerinde zam yapıyor

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çocukları Bilal Erdoğan ve Sümeyye Erdoğan Bayraktar'ın sahibi olduğu 'Çay Saati' restoranının İstanbul Havalimanı şubesinde, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı resmi enflasyonun üzerinde zamlar yapıldığı ortaya çıktı.

Ürün fiyatlarındaki artışlar dikkat çekiyor

Halk TV'den Bora Erdin'in haberine göre; bir kutu kola 90 TL'ye, şişe su 35 TL'ye, Türk kahvesi ise 75 TL'ye yükseldi. 330 ml'lik kolanın fiyatı geçen yıl 39 TL iken, mayıs ayında 69 TL'ye çıkmıştı. Bugün ise aynı ürünün fiyatı yüzde 130 artışla 90 TL oldu.

Sebzeli noodle (erişte) fiyatı geçen yıl 59,75 TL iken, bir yılda yüzde 167,78 artışla 160 TL'ye yükseldi. Büyük boy çayın fiyatı ise 49 TL'den satılmaya başlandı.

Fiyatlar devam eden zam sürecine rağmen yükselmeye devam ediyor

Çay Saati'nin İstanbul Havalimanı şubesinde bulunan kahve çeşitleri de oldukça yüksek fiyatlarla satılıyor. Bir cappuccino veya latte 105 TL'ye satılırken, tavuklu sandviçin fiyatı ise 185 TL olarak belirlenmiş.

Fiyat artışları, katma değer vergisi oranlarının yükseltilmesinden bağımsız olarak devam ediyor. Gıda maddelerinde ve diğer ürünlerdeki fiyat artışları, kamuoyunda tartışma konusu olmaya devam ediyor.