Hot Posts

6/recent/ticker-posts

Engelli Bakımevinde İşkence Skandalı!

İstanbul Büyükçekmece ilçesinde bulunan bir bakımevinde yaşanan şok edici olayda, bir engelli hastaya uygulanan şiddet ve hakaret videoları sosyal medyada paylaşıldı. Görüntülerde, bakımevi çalışanı olan Nuri C.'nin, engelli hastaya şiddet uygulayıp dalga geçtiği ve videonun çekeni tarafından kahkahalarla desteklendiği görülüyor.

Videoların sosyal medyada yayılmasının ardından, olaya karışan Nuri C. ve Melek P. gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından şüpheliler, Büyükçekmece Adalet Sarayı'na sevk edildi. Şüpheliler, savcılıkta verdikleri ifadelerde, yaşananların sadece "samimi ve sevecen bir şaka" olduğunu iddia ettiler.

Nuri C. ifadesinde, "Bakım merkezinde 1 yıldır çalışıyorum. 70 hastam vardı, hepsiyle ayrı ayrı ilgileniyor, bakımlarını yapıyordum. Amacım hastaya zarar vermek ya da onu aşağılamak değildi. Sadece samimi, sevecen bir şekilde şakalaşıyorduk. Biz, bazen böyle şakalaşırdık. Bunu videodaki mimiklerimden de anlayabilirsiniz. Arkadaşım Melek'in videoyu çektiğini biliyordum. Şaka olmasaydı buna müsaade eder miydim?" ifadelerini kullandı.

Diğer şüpheli olan Melek P. ise suçlamaları reddederek, "Bakım merkezi müdürüyle tartışmamız olduğu için olayı üstüme yıkmaya çalışıyorlar. Benim elimde kendisinin bana hakaret ettiği görüntüler vardı. Beni işten çıkartacağını söylemişti, ben de bu görüntüleri yayacağımı söylemiştim. Bu yüzden görüntüleri benim çektiğim söyleniyor. Asla böyle bir video çekmedim. Benim bilgim yoktur." şeklinde savunma yaptı.

Şüphelilerin ifadelerinin ardından sulh ceza hakimliğine sevk edildi ve "eziyet" suçundan tutuklanma talebiyle mahkemeye çıkarıldılar. Mahkeme, Nuri C. ve Melek P.'nin tutuklanmasına karar verdi.