Hot Posts

6/recent/ticker-posts

Hollanda'da Göç Politikası Anlaşmazlığı Hükümeti Devirdi İşte Detaylar...

Hollanda'da, göç politikası konusunda yaşanan anlaşmazlık, iktidardaki koalisyonun çökmesine neden oldu. Euronews tarafından yayınlanan habere göre, hükümet içinde süregelen tartışmalar sonucunda, siyasi partiler arasındaki uzlaşma sağlanamadı ve hükümet düştü.

Ülkede, savaş bölgelerinden gelen mültecilerin çatışmalar sonrası ülkelerine geri dönmesini öngören bir mülteci düzenlemesi üzerinde anlaşmazlık yaşanıyordu. Ancak koalisyon ortakları arasında bu konuda farklı görüşler bulunuyordu, bu da çözüm sürecini olumsuz etkiledi.

Başbakan Rutte, 12 yıl boyunca kaygan manevra kabiliyeti nedeniyle "teflon" lakabını kazanmıştı. Ocak 2022'de 271 gün süren müzakereler sonucunda kurulan dörtlü koalisyonla dördüncü dönemine başlayan Rutte, bu kez göç politikası konusundaki anlaşmazlık nedeniyle hükümetin düşmesiyle karşı karşıya kaldı.

Mülteci kamplarındaki aşırı kalabalık durumuyla ilgili bir skandalın ardından, savaş bölgelerinden kaçan mülteci yakınlarının aile birleşimiyle Hollanda'ya gelmesini aylık 200 kişiyle sınırlandırma önerisi getiren Rutte, bu önlemin kabul edilmemesi halinde hükümeti düşürme tehdidinde bulunmuştu. Ancak koalisyon ortağı Hristiyan Demokrat Parti, dindar protestan seçmenlerin desteğini alarak bu plana şiddetle karşı çıkmıştı.

Rutte'nin göç politikası önlemini sadece fazla göç akımı olduğunda kullanma teklifi de kabul görmedi ve müzakereler sonuçsuz kaldı. Bu durumda Rutte'nin beşinci hükümeti kurmak için erken seçime gitmesi bekleniyor.