Hot Posts

6/recent/ticker-posts

Real Madrid'in Stratejik Değişiminde Son Halka: Genç Yetenek Arda Güler

Dünya devi Real Madrid, uzun yıllar boyunca tecrübeli yıldızları kadrosuna katmakla ün yapmış bir kulüp olarak biliniyordu. Ancak son beş yılda transfer politikasında radikal bir değişikliğe giden Real Madrid, yeni bir strateji izlemeye başladı. Bu stratejinin son halkası ise genç yetenek Arda Güler oldu.

Sözcü gazetesinden Tarık Eryiğit'in haberine göre, Real Madrid son beş yılda transfer politikasında büyük bir değişiklik yaparak dikkatleri üzerine çekiyor. Daha önce "Los Galacticos" olarak bilinen ve dünya çapında yıldızları kadrosuna katmasıyla tanınan Real Madrid, son yıllarda transfer politikasını değiştirerek genç yeteneklere yönelmeye başladı. Bu değişikliğin son örneği ise Arda Güler'in transferi oldu.

Avrupa devlerinin dikkatini çeken performansıyla Arda Güler, Barcelona ve Real Madrid arasındaki transfer yarışında Madrid ekibini tercih etti. Arda Güler, Real Madrid ile 6 yıllık bir sözleşme imzaladı ve böylelikle eflatun-beyazlıların transfer politikasındaki değişimin son halkası oldu.

Son beş yılda 28 yaş ve üstü hiçbir futbolcuyu bonservis bedeli ödemeden transfer etmeyi tercih eden Real Madrid, bu sezon da aynı stratejiyi sürdürdü. 20 yaşındaki Jude Bellingham için 103 milyon Euro, 23 yaşındaki Fran Garcia için 5 milyon Euro bonservis bedeli ödeyen Real Madrid, 18 yaşındaki Arda Güler için de Fenerbahçe'ye 20 milyon Euro ödedi.

Real Madrid, daha önce 28 yaşında Eden Hazard'ı 115 milyon Euro karşılığında transfer etse de beklediği performansı alamadı ve bu deneyim sonrasında genç yeteneklere yönelmeye başladı. Tecrübeli oyuncular için bonservis bedeli ödemeyen Real Madrid, genç yetenekler için ise büyük yatırımlar yapmaktan çekinmedi.

2020 yılında transfer yapmadan geçiren Real Madrid, 2021'de 18 yaşındaki Fransız orta saha oyuncusu Eduardo Camavinga'yı Rennes'den 30 milyon Euro'ya kadrosuna kattı. 2022 yılında ise 22 yaşındaki Fransız orta saha oyuncusu Aurelien Tchouameni için Monaco'ya 80 milyon Euro ödendi.

Bu sezon ise Real Madrid, Jude Bellingham, Fran Garcia ve Arda Güler için kulüplere toplamda 128 milyon Euro bonservis bedeli ödedi. Bununla birlikte tecrübeli yıldızları da kadrosuna katmayı ihmal etmeyen Real Madrid, 29 yaşındaki David Alaba'yı Bayern Münih'ten, 29 yaşındaki Antonio Rudiger'i Chelsea'den ve 33 yaşındaki Joselu'yu Espanyol'dan bonservis bedeli ödemeden kadrosuna dahil etti.