Hot Posts

6/recent/ticker-posts

Yaşam Hakkı Savunucularına Destek Veren Milletvekili Hedef Gösterildi! İçişleri Bakanlığı Hukuki Süreç Başlattı


Muğla'nın Milas ilçesinde bulunan Akbelen Ormanı'nda yapılan ağaç kesimine karşı başlayan direniş, halkın doğaya sahip çıkma mücadelesini sürdürürken, CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, yaşam hakkı savunucularının yanında yer aldı. Ancak Tanal'ın jandarmanın kimlik bilgilerini almasına yönelik tepkisi, sosyal medyada hedef gösterilmesine ve İçişleri Bakanlığı tarafından hukuki süreç başlatılmasına neden oldu.

Bölgedeki ağaç kesimine karşı yapılan direnişi desteklemek amacıyla Akbelen Ormanı'na giden CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, jandarmanın vatandaşların kimlik bilgilerini almasına itiraz etti ve "Burada fişleme yapamazsınız" diyerek tepki gösterdi. Ancak Tanal'ın bu tepkisi, sosyal medyada hedef gösterilmesine yol açtı.

İçişleri Bakanlığı, yaşanan bu duruma ilişkin açıklama yaparak CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal hakkında hukuki süreç başlatıldığını duyurdu. Bakanlık açıklamasında, "Kahraman Jandarma Teşkilatımız, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettikleri gibi bir 'KANUN ORDUSUDUR' ve 184 yıldır EŞKIYALARLA mücadele etmektedir. Etmeye de devam edecektir. Görevini yapan Jandarmamıza 'eşkıya' diyen milletvekilini şiddetle kınıyoruz. Konuyla ilgili hukuki süreç başlatılmıştır." denildi.