Hot Posts

6/recent/ticker-posts

Elon Musk'ın Twitter Alternatifini Kapatma Planları! Avrupa'da X'in Geleceği Ne Olacak?


Elon Musk'ın Twitter'ı Avrupa Birliği'nde Kapatma Planı
Tesla ve SpaceX'in sahibi olan Elon Musk'ın, eski adı Twitter olan "X" platformunu Avrupa Birliği'nde kullanıma kapatma seçeneğini değerlendirdiği iddia ediliyor. İşte bu gelişmenin detayları:

ABD merkezli yayın organı Business Insider'a yakın bir kaynağa dayandırılan haberde, Elon Musk'ın, X platformunun Avrupa Birliği'nde kullanımını sonlandırma veya bu bölgedeki kullanıcıların platforma erişimini engelleme seçeneklerini değerlendirdiği ileri sürüldü. Bu gelişmenin ardında, Avrupa Birliği tarafından yürürlüğe konan Dijital Hizmetler Yasası (DSA) düzenlemelerinin yattığı belirtiliyor.

DSA, büyük internet platformlarının özellikle nefret söylemi gibi durumlarda hızlı ve istikrarlı bir şekilde harekete geçmelerini zorunlu kılıyor ve bu yasayı ihlal etmenin ciddi cezaları bulunuyor. X platformu, DSA'nın yanı sıra Google, Facebook, Instagram, TikTok, YouTube, Wikipedia, Amazon, Snapchat, LinkedIn, Pinterest ve Bing gibi platformlar veya arama motorları da dahil olmak üzere birçok platformu etkiliyor.