Hot Posts

6/recent/ticker-posts

Kıvanç ve Beril Talu: Sosyal Medya Fenomenlerinin 100 Milyon TL'lik İddialı Dolandırıcılık Skandalı

Türkiye'de fenomen olarak tanınan Kıvanç ve Beril Talu çifti, yüksek faizle geri ödeyecekleri yalanıyla 100 milyon TL topladıkları ve ardından yurtdışına kaçtıkları iddiasıyla gündemde. Sosyal medya fenomenleri olarak bilinen bu çiftin, reklam kampanyası vaadiyle insanları dolandırdığı ve onlarca kişiyi mağdur ettiği öne sürülüyor.

Bu iddialara göre, Kıvanç ve Beril Talu çifti, iş vaadiyle insanlardan yaklaşık 100 milyon TL topladılar. İnsanları reklam işi vaadiyle kandırdıkları ve her birinden 1-2 milyon TL aldıkları iddia ediliyor. Pazartesiden bu yana çifte ulaşılamadığı ve sosyal medya hesaplarının kapandığı da gelen bilgiler arasında.

Olayın patlak vermesinin ardından ortaya çıkan ses kayıtlarında, çiftin kurduğu sistemle ortaokul arkadaşlarını, yakınlarını ve diğer insanları kandırarak büyük miktarlarda paralar topladığı iddia ediliyor. Hatta şoförlerinin dahi yaklaşık 1 milyon TL dolandırıldığı iddiaları gündemde.

Kıvanç ve Beril Talu çiftinin bir sosyal medya hesabı, 1 Kasım'da canlı yayında açıklama yapacaklarını duyurdu. Bu açıklama, çiftin iddialara yanıt vereceği ve olayın daha net bir şekilde aydınlatılmasına katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Siber Suçlarla Mücadele Şube polisleri ve Dolandırıcılık Büro Amirliği olayla ilgili inceleme başlattı. Mağdurların şikayetleri ve iddialar polis tarafından değerlendiriliyor.

İddialara göre Beril Talu, dolandırdığı kişilerden topladığı paraları başka bir fenomen olan C.S.'nin banka hesabına aktardığı da dile getiriliyor.