Hot Posts

6/recent/ticker-posts

Uyuşturucu Baronu Urfi Çetinkaya İstanbul'da Yakalandı

İstanbul Emniyet Genel Müdürlüğü ve Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ekipleri, kırmızı bültenle aranan uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya'yı İstanbul'un Sarıyer ilçesinde yakaladı. Çetinkaya, uyuşturucu ticareti suçlamasıyla 24 yıl kesinleşmiş cezası bulunuyordu.

Geçtiğimiz yıl mayıs ayında gerçekleştirilen bir uyuşturucu operasyonunda, Urfi Çetinkaya'nın kardeşi ve yeğeni de yakalanmıştı. Çetinkaya'nın hayatı ise oldukça ilginç ve dolu dolu geçmiş.

1980 yılında gerçekleşen 12 Eylül darbesi sırasında "arananlar" listesinde yer alan Çetinkaya, darbenin ardından silah, mermi ve gümrük kaçakçılığı suçlamasıyla yakalanarak tutuklandı. 1988 yılında ise polis tarafından "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya çalışırken vuruldu ve hayatına tekerlekli sandalyeye mahkum olarak devam etti.

Urfi Çetinkaya, farklı yıllarda düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında da adı anılan ilk isimlerden biri oldu. Son yıllarda ise İranlı uyuşturucu kaçakçısı Naci Zindaşti ile de yan yana gelerek adı duyuldu.

Çetinkaya'nın Zindaşti ile ortak olduğu, yurt dışına gönderilen ve yakalanan 5 ton eroinin 2 ton 200 kilosunun kendisine ait olduğu öne sürüldü. Ayrıca, FETÖ'cü firari savcı Zekeriya Öz'e rüşvet verildiği iddiaları da dava dosyalarına girdi.

Urfi Çetinkaya'nın yakalanması, Türkiye'nin uyuşturucuyla mücadele çalışmalarına katkı sağlayacak ve bu konuda atılan adımların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.