Hot Posts

6/recent/ticker-posts

Citi ekonomistleri Türkiye'de seçim sonrası için faiz ve kur tahminlerini açıkladı, TL'de değerlenme öngörüsüne yer verdi

Citi ekonomistleri, Türkiye'deki seçim sonrası faiz ve kur durumunu analiz ettiği raporunda politika faizinin yüzde 40 ve hatta üstü seviyelere çıkmasının daha ihtiyatlı bir adım olabileceğini öne sürdü. Raporda ayrıca düzenlemelerin gevşetilmesi ve risk priminde görülen toparlanmanın etkisiyle bir yıl içinde Türk Lirası'nın yüzde 12 değerlenebileceği belirtildi.

Citi ekonomistleri, mevcut durumda 3. çeyrek ve 4. çeyrek için piyasa tahminlerinin sırasıyla yüzde 25,5 ve yüzde 27 seviyelerinde olduğunu ancak bu tahminlerin alt sınırı temsil edebileceğine inandıklarını ifade etti. Türk Lirası'nın aşırı değerli olup olmadığı konusu da raporda ele alındı ve finansal piyasalara ilişkin mevcut düzenleyici tedbirlerin kademeli olarak gevşetilmesi durumunda bir düzeltmenin muhtemel olduğu kabul edildi.

Raporda yer alan "Ampirik sonuçlarımız, düzenleyici tedbirlerin gevşetilmesinden kaynaklanan dolar/TL'deki olası bir yukarı yönlü ayarlamanın ardından, risk priminde öngörülen iyileşmenin bu senaryoda liranın bir yıl içinde yaklaşık yüzde 12 değer kazanmasına yol açabileceğini göstermektedir" ifadesi ise dikkat çekti.

Seçim sonrası Türkiye'nin ekonomik durumu hakkında yabancı kurumlar tarafından yapılan değerlendirmelerin devam ettiği ve bu konunun yakından takip edildiği biliniyor.