Hot Posts

6/recent/ticker-posts

Hande Fırat: Vergi ve Harç Artışlarının Ardında Deprem Maliyeti Var

Hürriyet yazarı Hande Fırat, vergi ve harç artışlarıyla ilgili olarak 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerini örnek göstererek devletin kaynaklarını kullanmak zorunda olduğunu ve bu maliyeti sadece kendi kaynaklarından karşılayabilecek az sayıda ülke olduğunu belirtti. Fırat, ekonomi yönetiminin vergi ve harç artışlarının hedefinin cari açığı azaltmak olduğunu ifade etti.

Fırat, yazısında, alınan kararların hayatı zorlaştırmasına rağmen kısa ve orta vadede bazı olumlu sonuçlar getireceğine inandığını dile getirdi. Vergi ve harç artışlarının cari açığı azaltmada etkili olacağını belirten Fırat, aynı zamanda enflasyonun düşürülmesi ve ülke riskinin azalması gibi sonuçlarının da olacağını söyledi.

Yazısında örnek olarak cep telefonu harcının artırılmasını gösteren Fırat, bu tür uygulamaların döviz çıkışını zorlaştıracağını ve cari açığın düşürülmesine katkı sağlayacağını ifade etti. Ayrıca, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarının not artışı yapabileceğini ve bu durumun Türkiye'ye kaynak girişini kolaylaştıracağını ve yatırımları teşvik edeceğini belirtti.

Fırat, yazısının devamında, hükümetin sadece vergi ve harç artışlarıyla değil, aynı zamanda gider kısıtlamaları ve tasarruf tedbirleriyle de fedakarlık yapacağını aktardı. Devletin vatandaştan istediği fedakarlığın kendisi tarafından da yapılacağını vurguladı.