Hot Posts

6/recent/ticker-posts

Merdan Yanardağ'dan Yeni Mesaj: "Zorbalara Boyun Eğmeyeceğim!"

Emekçi Hareket Partisi (EHP) avukatlarından oluşan bir heyet, Silivri Cezaevi'ndeki Merdan Yanardağ, Can Atalay ve Tayfun Kahraman'ı ziyaret etti. Yanardağ, avukatlar aracılığıyla yeni bir mesaj gönderdi. EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk'ün destek ve dayanışmasını ileten avukatlar, gelecekte neler yapılabileceğini anlattılar.

YANARDAĞ: ZORBALARA BOYUN EĞMEYECEĞİM

Yanardağ, EHP avukatları aracılığıyla yaptığı selamlarında, anayasaya vurgu yaparak bir sorunu dile getirdi ve zorbalara boyun eğmeyeceğini söyledi. Aynı zamanda TELE1'in bu süreçteki tutumuna da değinen Yanardağ, tüm tartışmalı süreçleri kamuoyuna doğru aktarma sorumluluğunu taşıdıklarını belirtti.

ATALAY VE KAHRAMAN'DAN MEKTUP

EHP avukatları, Yanardağ'ın ardından Gezi davası tutukluları Can Atalay ve Tayfun Kahraman ile görüştü. Atalay, muhalefetin güçlü ve müşterek bir ses yükseltmesi gerektiğini ifade etti. Atalay ve Kahraman daha sonra EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk'e mektup yazdı.

'GÜÇLÜ BİR SES YÜKSELSİN'

Atalay mektubunda şu ifadeleri kullandı: "Sevgili Hakan Öztürk, dayanışma ifadelerin için çok teşekkür ederim. Fırsat bu fırsat bir beklentimizi de iletmek isterim; bu durum fena bir etki yaratıyor toplum üzerinde ve yalnızca bu nedenle bile dışarıda müşterek ve güçlü bir ses yükselmesini bekliyorum. Herkese selamlar…"

'BU DAHA BAŞLANGIÇ...'

Kahraman ise mektubunda şu sözlere yer verdi: "Sevgili Hakan, mektubun için çok teşekkür ederim. Hem eski bir dosttan mesaj almak hem de bir Genel Başkandan dayanışma ve desteklerini duymak gerçekten sevindirici. Bugüne kadar yaptığımız gibi bugünden sonra da desteklerinizle yanımızda olacağınıza ve dayanışmayı sürdüreceğinize eminim. Hep birlikte bizim olan doğayı, kentlerimizi, ağaçlarımızı korumaya devam edeceğiz. Bu daha başlangıç diyerek umarım çok yakında yanınızda bu mücadeleyi birlikte sürdüreceğimiz günlere ulaşacağız. Tüm arkadaşlara ve soranlara ben de senin aracılığınla selamlarımı iletiyorum. Bizler gayet iyiyiz, merak etmeyin. Çok yakında yine aranızda, dışarıda olacağız. Sevgi ve selamlarımla."

ÖZTÜRK'TEN YANIT

EHP Genel Başkanı Öztürk, dayanışmasını şu notla iletti:

*Merdan Abi merhabalar, sen ifade özgürlüğünü kullanarak, anayasa ve yasaların herkese eşit bir şekilde uygulanması gerektiğini anlattın. Bu senin bir gazeteci olarak en doğal hakkın ve görevindir. Bu bir suçmuş gibi gösterilmeye kalkışılamaz. Seni suçlamaya çalışanlara karşı birlikte mücadele edeceğiz. Çok eskiden beri yoldaşın olan birinden, yoldaşça selamlar.

*Sevgili Can Atalay yoldaşım, ay gökyüzündeki en incecik halinde bile, işte orada diye parmakla gösterilir. Sen Hatay halkının oylarıyla seçilmiş bir milletvekilimizsin. Bu gerçeğin kimse üstünü örtemez ve ilmek ilmek örülerek kazanılmış bu hakkını kimse gasp edemez. Veriğin bütün mücadelelerin yanındayız. Tez vakitte görüşeceğiz, sımsıkı sarılıyorum sana.

Sevgili arkadaşımız Tayfun Kahraman, sen bir şehir planlamacısı olarak, halkın gözbebeği olan Taksim Gezi Parkı'nı ilmiyle savundun. Biz de seni ve Gezi davasından tutuklu olan diğer arkadaşlarımızı gözbebeğimiz gibi savunacağız. Sizlerin mücadelesiyle halkın olan topraklar, ağaçlar ve kentler halkın elinde kaldı. Halkımız temiz havayı ciğerlerine çekebiliyor sayenizde. Sana ve tutuklu olan diğer arkadaşlara kucak dolusu selamlarımı iletiyorum."

EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk, dayanışmayı ve desteklerini ileterek birlikte mücadele edeceklerini vurguladı.

**Kaynak: Tele1**