Hot Posts

6/recent/ticker-posts

Sigara Fiyatlarına Yeni Zam: Paketine 5 Lira

Türkiye'de sigara fiyatlarına bir zam daha geldiğine dair haberler gündemi salladı. Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sigaraya son zamlarla birlikte toplamda 17 TL'lik bir zam yapıldığını duyurdu. Bununla birlikte, JTİ grubuna ait sigaralarda yeni fiyat listesi de paylaşıldı.

Zam haberinin ardında yatan neden, TBMM'ye sunulan "Deprem harcamalarının finanse edilmesi" amacıyla yapılan yasa teklifiydi. Bu teklifle birlikte tütün ürünlerine uygulanan KDV oranı yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkarıldı. Satış fiyatı üzerinden hesaplanan efektif KDV oranı ise yüzde 15,25'ten yüzde 16,67'ye yükseldi. Bu da sigarada yeni bir zam dalgasını beraberinde getirdi.

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, sigaraya 5 TL zam geldiğini duyurdu. Aybaş, "Sigaraya 1 yılda son zamlarla birlikte toplamda 17 TL'lik bir zam geçişi oldu. Kaçak ve sahte sigaraya da aynı minvalde zam geçişi yapılıyor. Sigaraya 5 lira zam geldi, hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

JTİ sigara grubuna ait yeni fiyat listesi de paylaşıldı. 

O liste şöyle: