Hot Posts

6/recent/ticker-posts

Threads Hesabınızı Silmek Başınızı Ağrıtabilir!

Meta, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya devlerinin sahibi olarak pazarda hakimiyetini sürdürürken, yeni sosyal ağı Threads'i kullanıcılarla buluşturdu. Instagram üzerinden hesap açma imkanı sunan Threads, kullanıcıların tek tıkla Instagram'da takip ettikleri kişileri takip etmelerine olanak sağlayarak büyük bir başlangıç yaptı. İlk günden itibaren 30 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan Threads'te 90 milyondan fazla paylaşım yapıldı. Meta'nın yeni sosyal ağı bu muhteşem başlangıçla birlikte Twitter için ciddi bir tehdit oluşturduğunu gösterdi.

Ancak, Meta'nın bu başarısı kalıcı olmak için önemli bir soruna yol açıyor. Threads hesabını silmek isteyen kullanıcılar için durum oldukça sıkıntılı hale geliyor. Çünkü Threads'te hesap açmak için Instagram hesabını kullanmışsanız, ki bu yaygın bir tercih, Threads hesabınızı kapatmak için tüm Instagram hesabınızı silmeniz gerekiyor. En azından şu anda Instagram hesabına bağlı bir Threads hesabını kapatmanın başka bir yolu bulunmuyor.

Meta'nın bu hamlesi, uzun vadede daha fazla hesabın yeni platformunda kalmasına yardımcı olabilir. Instagram hesabını silmek istemeyen kullanıcılar, Threads hesaplarını kullanmasalar bile açık tutacaklar. Bu hesaplar zamanla kullanılmayan duruma gelebilir, ancak hesaplar açık olduğu sürece kullanıcıların bunları kullanma ihtimali devam ediyor. Meta'nın bu konuda güvendiği düşünülüyor. Ancak şirketin bu kararı şimdiden bazı tepkilere neden oldu.

Threads'i denedikten sonra hesaplarını kapatmak isteyen bazı kullanıcılar, Instagram hesaplarını silmeden bunu yapamayacaklarını öğrenince hayal kırıklığına uğruyor. Meta'nın bu kararının getirilerinin, beraberinde getirdiği sıkıntılardan daha fazla olduğuna karar verdiği görülüyor. Bununla birlikte, şirketin yakında bu durumu değiştirebileceği konuşuluyor.