Hot Posts

6/recent/ticker-posts

İsrail Hava Saldırısı Gazze'deki Hastaneyi Vurdu - Yüzlerce Kişi Yaşamını Yitirdi

Gazze, Filistin - İsrail'in Gazze şehrinde bulunan Al Ahli Baptist Hastanesi'ne yönelik hava saldırısı büyük bir trajediye neden oldu. Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Ashraf Al-Qudra'ya göre, bu saldırıda en az 500 kişi hayatını kaybetti. Hastanenin vurulması, Filistinlilerin barınma ihtiyaçlarına yanıt aradığı bir dönemde gerçekleşti.

Saldırı sırasında hastaneye sığınan yaralılar ve evsiz kalanlar da bulunuyordu. Gazze'deki Medya Ofisi Başkanı Salam Marouf, evleri yıkılan Filistinlilerin hastaneye sığındığını ve İsrail savaş uçaklarının bu sırada hastaneyi vurduğunu ifade etti. Marouf, İsrail'in savaş suçu işlediğini belirterek, "Saldırı nedeniyle Şifa Tıp Kompleksi'ne onlarca ölü ve yaralı getirildi" dedi.

İsrail'in Gazze'deki bu hastaneye saldırısı uluslararası çapta büyük bir tepki çekti. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, bu trajedinin ardından 3 günlük yas ilan etti. ABD Başkanı Joe Biden, ulusal güvenlik ekibine saldırıyla ilgili daha fazla bilgi toplama talimatı verdi.

Ürdün'de yapılması planlanan bir zirve de İsrail ve Hamas arasındaki savaşı ele alacaktı, ancak bu zirve İsrail'in hastane saldırısı nedeniyle iptal edildi.

Dışişleri Bakanlığı, saldırıyı kınayarak, sivilleri hedef alan bu tür saldırıların uluslararası hukuk önünde ve vicdanlarda hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da İsrail'in bu saldırısına sert bir tepki gösterdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İsrail, insanlığa karşı suç işlemiştir. Bunun adı cinayettir, katliamdır" dedi.


Gazze'deki bu trajedi, taraflar arasındaki gerilimi artırdı ve uluslararası toplumu endişeye sevk etti. Sivil kayıpların en aza indirilmesi ve barışçıl bir çözümün bulunması için uluslararası toplumun daha fazla çaba göstermesi gerektiği genel bir görüş olarak dile getirildi.