Hot Posts

6/recent/ticker-posts

Siyasiler Cumhuriyet'in 100. Yılında Coşkuyla Mesajlar Verdi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye'nin dört bir yanında büyük bir coşkuyla kutlandı. Bu özel günde, siyasiler de Cumhuriyet'in 100. yılına ilişkin çeşitli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim mesajında Atatürk'e yer vermedi ve "Bugün Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümüne ulaşmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz. Ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında yaşayan vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı canıgönülden tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "İkinci Yüzyılda, Hep Senin Yolunda. Yaşasın Cumhuriyet" notuyla paylaştığı video ile Cumhuriyet'in 100. yılını kutladı. Kılıçdaroğlu, videoda Cumhuriyet'in ne anlama geldiğini vurgulayarak, "Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarının kurduğu güzel Cumhuriyetimiz 100 yaşına girdi. Cumhuriyet ne demektir? En güzel tanımını Cumhuriyeti kuran Gazi Mustafa Kemal yapmıştır. Atatürk, ‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’ der çünkü Cumhuriyet, birlikte alın teri döküp birlikte yükselmenin yoludur" ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Bahçeli, mesajında Cumhuriyet'in önemine vurgu yaparak, "Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yıl dönümüne ulaşmanın muazzam kıvancını ve müstesna kıymetini hak edilmiş bir milli gurur ile idrak ediyoruz" dedi.

CHP Genel Başkan Adayı ve Grup Başkanı Özgür Özel de Cumhuriyet'in 100. yılını kutladı ve "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı kutlu olsun! Başta kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk, kuruluşumuz ve kurtuluşumuza katkı veren herkesi saygıyla anıyorum" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Cumhuriyet'in 100. yılında, "Bir çift mavi gözde denizi, sapsarı saçlarda ışığı, Ay-yıldızlı bayrakta vatan sevdasını görenleriz biz... Cumhuriyetimizin Başkentini O'nun ışığında, O'nun izinde yönetmeye devam edeceğiz. Nice yüz yıllara Türkiye... Ne mutlu Türk'üm diyene..." ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet'in 100. yılını kutladı ve "Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu, 2. yüzyılı var olsun! Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e minnetle… En büyük eserin Cumhuriyet'ten, asla vazgeçmem" dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Cumhuriyet'in 100. yılını hatırlatarak, "'Hayal' dediler gerçekleştirdi, 'olmaz' dediler oldurdu. Atamızın mirası Cumhuriyetimiz 100. yılında" ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Cumhuriyetin anlamına vurgu yaparak, "Tarihte emperyalizme karşı verilmiş en onurlu savaşın nişanı, halkın egemenliğinin ve bağımsızlığımızın yıkılmaz temeli, kimsesizlerin kimsesi Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun! Aziz vatanın her bir karışını canının üstünde tutan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Cumhuriyet Bayramı'nda önemli bir mesaj vererek, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde mazlum milletlere ilham veren İstiklal Savaşımız sonrasında kurulan Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlu olsun! Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında demokrasi, adalet ve özgürlük ilkelerine dayalı bir gelecek inşa edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.