Hot Posts

6/recent/ticker-posts

YouTube Haber Merkezi ile Yanlış Bilgilere Karşı Güvence Sağlayacak!

YouTube, yanlış bilgilerin yayılmasını önlemek amacıyla bir haber merkezi oluşturuyor. Bu platform, kullanıcılarına güvenilir haber kaynaklarına yönlendirerek yanlış bilgilere karşı güvence sağlayacak.

YouTube, yanlış bilgilere karşı alınan önlemlere bir yenisini ekliyor. Platform, kullanıcılarına güvenilir haber kaynaklarına ulaşmalarını kolaylaştırmak amacıyla bir haber merkezi oluşturuyor. Bu haber merkezi, çeşitli formatlardaki haberleri içerecek, bu da video, canlı yayınlar, podcast'ler ve Shorts içeriklerini içerecek şekilde tasarlanmış.

Kullanıcıların derinlemesine bilgi edinmelerine yardımcı olmayı amaçlayan bu özellik, dünya genelinde haber takibini daha basit ve güvenilir hale getirecek. YouTube, mobil cihazlarda 40 ülkede kullanıma sundu ve ilerleyen dönemde masaüstü ve TV uygulamalarına da getirilmesi planlanıyor.

Ayrıca, haber kuruluşlarının kısa formatlı videolarını desteklemek amacıyla bir program başlatıldı. YouTube, bu program aracılığıyla haber organizasyonlarına finansal destek ve uzmanlık desteği sağlayarak habercilerin kısa format içerikleri daha fazla benimsemesine yardımcı olmayı hedefliyor. Şirket, bu destek miktarını 1.6 milyar dolar olarak açıkladı.