Hot Posts

6/recent/ticker-posts

Nokia, Düşen Satışlar Sonucu 14 Bin Çalışanı İşten Çıkaracak!

Finlandiyalı telekomünikasyon ekipmanı üreticisi Nokia, üçüncü çeyrek satışlarının beklenenden daha düşük olmasının ardından maliyetleri azaltmak ve rekabetçiliğini artırmak amacıyla önümüzdeki üç yıl içinde yaklaşık 14 bin çalışanını işten çıkaracağını açıkladı.

Nokia, küresel iş gücünü 86 binden 72 bin ila 77 bin aralığına düşürmeyi hedeflerken maliyetlerini 2026 sonuna kadar 800 milyon euro ila 1,2 milyar euro arasında azaltmayı planlıyor. Şirket aynı zamanda 2024 yılında en az 400 milyon euro, 2025 yılında ise 300 milyon euro daha tasarruf etmeyi amaçlıyor.

Üçüncü çeyrekte kârının yüzde 70 oranında düşmesi, Nokia'nın bu zorlu kararı almış olmasına yol açtı. Şirketin kârı bir önceki yıl 428 milyon euroyken, bu yıl 133 milyon euroya geriledi.

Nokia CEO'su Pekka Lundmark, işten çıkarma kararının çalışanları olumsuz etkileyen zorlu bir karar olduğunu kabul ederken, şirketin maliyet tabanını ayarlamak zorunda olduklarını ve uzun vadeli kârlılığı ve rekabet gücünü güvence altına almayı amaçladıklarını belirtti.

Şirket, hangi bölgelerde işten çıarmaların gerçekleşeceğine dair detaylı bilgi vermedi.