Hot Posts

6/recent/ticker-posts

Zihinsel Engelli Mağdara Cinsel İstismar Davasında 10 Ay Hapis Cezası!

Tunceli'nin Hozat ilçesinde, 6 yıl önce "hafif derecede zihinsel engelli" raporuyla yaşayan S.E., korkunç bir olayın kurbanı oldu. Mağdur, akrabası Zeynel Yıldız'ın cinsel istismarına uğradı, ancak yakınlarına anlatmasına rağmen inanılmadı. Ancak, S.E. cesaretini toplayarak yaşadıklarını ses kaydıyla kayda aldı, bu kayıt gerçekleri açığa çıkardı.

S.E.'nin bir yakını, bu çarpıcı ses kaydını kullanarak savcılığa başvurdu. Ardından Çocuk İzlem Merkezi'nde ifadesi alındı ve yaşadıklarını anlattı. Sonucunda Zeynel Yıldız, 20 Aralık 2022'de gözaltına alındı.

Zeynel Yıldız, ifadesinde S.E.'nin iddialarını reddetse de, ses kaydı incelenerek S.E.'ye yönelik cinsel içerikli söylemlerde bulunduğu tespit edildi. Sanık Zeynel Yıldız, mahkemece "Çocuğun cinsel istismarı" suçundan 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

S.E.'nin avukatı, sanığın cezalandırılmasını talep ederken, savunma avukatı ise S.E.'nin suskunluğunu, istismar olmadığına dair bir kanıt olarak sundu. Mahkeme, adaleti sağlamak için Zeynel Yıldız'a hapis cezası verdi.