Hot Posts

6/recent/ticker-posts

Trump, E. Jean Carroll'un Tecavüz İddiası Nedeniyle Cinsel Tacizden Suçlu Bulundu

New York'ta görülen bir dava sonucunda eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, köşe yazarı E. Jean Carroll'un 1996 yılında kendisine cinsel tacizde bulunduğu iddiasından dolayı jüri tarafından suçlu bulundu. Ancak jüri, Carroll'un giyim mağazasının deneme kabininde tecavüze uğradığı iddiasını reddetti.

Duruşmalar boyunca Trump mahkemeye gelmedi ve kendi sosyal medya platformu Truth Social'da Carroll'a cinsel tacizde bulunmadığını tekrarladı. Ancak jüri, Trump'ın Carroll'a cinsel taciz ve darptan ötürü 2 milyon, karalamadan ötürü 3 milyon dolar olmak üzere toplam 5 milyon dolar zarar tazminatı ödemesi gerektiğine karar verdi.

Carroll'un avukatı Roberta Kaplan, müvekkilinin Trump'ın iddiasının aksine "tam da onun tipi bir kadın olduğunu" savundu. ABD'de en güçlü kişinin bile mahkemede hesap verebilir olması gerektiğini belirten Kaplan, "Hiç kimse, eski bir başkan bile kanunların üzerinde değildir." ifadesini kullandı.

Trump'ın avukatı Joe Tacopina ise Carroll'un iddiasının "siyasi nefret" içerdiğini ve "inanılmaya değer" olmadığını savundu. Tacopina, ayrıca davacı tarafın olayın ne zaman olduğu konusunda bile net bilgi veremediğini öne sürdü.

E. Jean Carroll, Trump'ın 1996 ilkbaharında New York'taki Bergdorf Goodman adlı mağazanın giyinme odasında kendisine cinsel tacizde bulunduğunu 2019'da kamuya açıklamıştı. Trump ise iddiaları reddetmiş ve "O kadın benim tipim" değil diyerek yanıt vermişti.