Hot Posts

6/recent/ticker-posts

Gazeteci Rauf Tamer, Gazetecilikteki 64 Yıllık Kariyerinin Ardından Aramızdan Ayrıldı

Türkiye'nin deneyimli gazetecilerinden ve Posta Gazetesi yazarı olan Rauf Tamer, yaşamını yitirdi. 86 yaşındaki Tamer, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu İstanbul Ulus'taki özel bir hastaneye kaldırıldı, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Türk gazetecilik dünyasının köklü isimlerinden biri olan Rauf Tamer, 64 yıl süren kariyeri boyunca sayısız önemli habere imza atmıştı.

1937 yılında Sivas'ta doğan Rauf Tamer, Bursa Erkek Lisesi ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde eğitim aldı. Gazetecilik kariyerine 1959 yılında Cumhuriyet Gazetesi'nde spor muhabiri olarak başlayan Tamer, daha sonra Ekspres, Tasvir, Yeni İstanbul, Tercüman, Hürriyet, Sabah ve Star gibi önemli gazetelerde görev aldı.

Tamer, uzun yıllardır Posta Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmaktaydı. Burada gündemdeki çeşitli konuları sade bir dille ele alırken, okuyucularıyla düşündürmeyi ve tartışmayı hedeflerdi.

Son Yazısı: "Lanetleyerek"

Rauf Tamer, son yazısını bugün yayımlamıştı. "Lanetleyerek" başlığını taşıyan yazısında, dünya genelinde yaşanan insan hakları ihlalleri ve soykırım haberleri üzerine düşündüklerini paylaşmıştı. Tamer, yazısında büyük bir insanlık dramı karşısında yaşadığı üzüntüyü ifade ederken, duygu ve düşüncelerini dile getiriyordu.

Tamer ayrıca yazısında İsrail-Filistin çatışmalarına ve Netanyahu'nun politikalarına da değinerek, Türkiye'nin ev sahibi olduğu Yahudi vatandaşlarını koruma taahhüdünde bulunuyordu.

"LANETLEYEREK" YAZISI